dinsdag 8 december 2015

Akties tegen storingen bij bruggen

Binnenkort tellen mensen die de Botlekbrug dagelijks passeren de vijftigste storing. Gefrustreerde forenzen hebben besloten een ludieke aktie te houden om te protesteren tegen het feit, dat er maar geen definitieve oplossing komt. Men gaat een 'work-out' organiseren bij de vijftigste storing. Ze noemen het de #liftthatshit work-out. Iedereen kan deze term met hashtag overal op de sociale media zoals twitter gebruiken. In de Telegraaf wordt een van de organisatoren geinterviewd, die zegt dat de gratis work-out de automobilisten de gelegenheid geeft hun emoties te uiten in krachtsinspanningen. Ook kunnen ze met elkaar kennismaken. Op oa instagram is een hele pagina aan de meer algemeen bekende hashtag #liftthatshit gewijd. 

De work-out wordt gehouden bij de vijftigste storing, maar die is uiteraard nog niet bekend. Je kunt je aanmelden. Bij de 49ste storing wordt bekend wanneer de work-out wordt gehouden. Aanmelden kan al wel via de Facebook-pagina van het evenement.

Nissewaard Lokaal, de partij achter de Facebookpagina A4-zuid, is ook een ludieke actie begonnen. De partij is een poule gestart op de A4-zuid Facebookpagina. Degene die het beste inschat wanneer de vijftigste storing plaatsvindt wint een zak Autodrop. De partij heeft kritiek op het feit, dat Rijkswaterstaat geen definitieve oplossing voor de problemen weet.

Op bovenstaande Facebookpagina komen we ook meer te weten over storingen bij bruggen. Zo waren er ook voortdurend storingen bij de Spijkenisserbrug. Zeven storingen van die brug vonden tegelijk plaats met storingen aan de Botlekbrug. Er zijn websites, die de storingen aan bruggen in het gebied bijhouden. Maar de storingen van vandaag aan de Botlekbrug telt niet mee. Reden: er vonden meerdere storingen aan meerdere bruggen tegelijkertijd plaats.

16-12-2015 is het zover: de vijftigste storing. De actie kan gevoerd worden.  http://www.rijnmond.nl/nieuws/136245/Jubileum-50ste-storing-Botlekbrug

Geen opmerkingen:

Een reactie posten