dinsdag 1 december 2015

Storing op de website van het UWV

Vanwege een storing op de website van het UWV is het voor WW’ers niet mogelijk om door te geven of ze in november extra inkomsten hebben gehad. Normaal gesproken stelt het UWV het inkomstenformulier beschikbaar op de eerste dag van de maand. Wie niet tijdig doorgeeft of hij inkomsten heeft gehad, ontvangt geen WW en wordt mogelijk aangemerkt als fraudeur.
Mensen die hun inkomstenformulier willen invullen, worden geconfronteerd met een melding dat dit niet mogelijk is. In sommige gevallen is het formulier onvindbaar of verschijnen er berichten in een vreemde taal.

Zie verder de website UWVreselijk.  

Het probleem van de inkomstenopgave is niet nieuw. Het UWV kondigde aan per 1 juli het betalingssysteem te wijzigen. In juni verzamelde UWVreselijk al tientallen klachten en sindsdien is het iedere maand mis.

Woensdagochtend 2 december berichten alle media over de storing. Zie bijvoorbeeld Nu.nl. 

update woensdag 2 december om 10:00 uur: storing  na een dag nog niet opgelost

In NRC-Handelsblad verscheen op 28 november een uitgebreid artikel over de storingsproblemen van het UWV. Nu het UWV -aan het begin van de maand bij de uitbetalingen- al twee dagen met computerstoringen te maken heeft wijdt de NOs een heel artikel aan de problematiek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten